بالا بردن اعتماد به ‌نفس با ۶ تکنیک سریع و عملی

بالا بردن اعتماد به ‌نفس با 7 تکنیک سریع و عملی

 

بیشتر افراد در نهایت به دنبال بالا بردن اعتماد به ‌نفس خود هستند و به همین دلیل کتاب‌ها و مقالات زیادی را می‌خوانند. دوره‌‎های زیادی را شرکت می‌کنند تا این کیمیا را به دست آورند. در این مقاله با ۶ راهکار بالا بردن اعتماد به ‌نفس آشنا می‌شوید. با ضد گلوله همراه باشید.

اعتماد به‌ نفس چیست؟

اگر قبل از انجام کاری احتمال موفقیت بالای خود را در کار می‌دهید پس اعتماد به‌ نفس بالایی دارید. اعتماد به سقف رو با اعتماد نفس اشتباه نگیرید!      
اعتماد به‌ نفس یعنی با توجه به توانایی‌ها و ظرفیت و تجربه خود به این نتیجه می‌رسیم که توانایی انجام آن را داریم. اما اگر صرفاً اینکه من می‌توانم و از پسش بر می‌آیم لفظی را بخواهید به خودتان القا کنید، بدون تمرین از قبل و تصویر سازی ذهنی، منجر به اعتماد به نفس کاذب می‌شود. 

فرمول اعتماد به نفس

بله تلقین مفید است اما نباید از یک واقعیت غافل شوید. اگر این جمله من می‌توانم را زیاد با خود تکرار کنید و در هر کاری این جمله را به ‌طرف مقابل خود بگوید؛ چنانچه با شکست مواجه شوید، دچار درماندگی آموخته ‌شده می‌شوید.

این امر باعث می‌شود حتی در صورتی که بتوانید و واقعاً احتمال موفقیت شما بالا باشد، این جمله مثبت را به خود تلقین کنید.

خواندن  هوش معنوی چیست؟

من فرمول را به شما می‌گویم : توانایی + باور خود = اعتماد به ‌نفس

تفاوت اعتماد به ‌نفس با عزت نفس

اعتماد به ‌نفس همان‌طور که در قسمت بالا برای شما شرح دادیم به معنای باور به توانایی خود برای انجام کار است. اما عزت نفس به معنای دوست داشتن و احترام گذاشتن به خود است. امروزه بسیاری از متخصصین تاکید دارند که اعتماد به نفس ریشه در عزت نفس دارد. 

اما چطور اعتماد به ‌نفس را بالا ببریم؟

بسیاری از افراد توانایی و ظرفیت انجام کار را دارند. تنها چیزی که ندارند اعتماد به ‌نفس است. برای بالا بردن اعتماد به ‌نفس خود بهتر است اول عزت نفس را بالا ببرید. اگر عزت نفس شما قوی باشد بیشتر به خود می‌رسید، لباس‌های بهتری می‌پوشید، دید مثبت‌تری به خود دارید. همین امر موجب بالا بردن اعتماد به ‌نفس شما به دلیل دید مثبت می‌شود. دید مثبت است که ریشه دوست داشتن خود و یا همان عزت نفس می‌شود.

عزت نفس

خود دوستداری منطقی همان عزت نفس است. هرچه شما خود را بیشتر دوست داشته باشید و حس مثبت‌تری به خود داشته باشید عملکرد مثبت‌تری نسبت به خودخواهید داشت.      
 این احساس مثبت به خود موجب می‌شود شما به خود اعتماد کنید که من می‌توانم کارهای بزرگ انجام دهم. می‌توانم با موانع بجنگم و آن‌ها را از سر راه خود بردارم.

راهکارهای بالا بردن اعتماد به ‌نفس

۱- در مورد خوتان مثبت فکر کنید

تلقین ذهنی همان‌طور که در بالا برای شما توضیح دادیم
از مواردی است که بسیار مهم و ضروری است. هر چه شما با خود جمله های زیر را تمرین کنید این حس بیشتر به شما القا خواهد شد.

من می‌توانم

می‌توانم بر موانع غلبه کنم و پیروز شوم

خواندن  افزایش انگیزه با 5 گام عملی و آسان

من می‌توانم به نحو احسنت کار خود را انجام دهم

من می‌توانم توانایی خود را بالا بیرم

۲- استعدادهای خود را بشناسید

یکی از مواردی که باعث می‌شود شما در کارها پیشرفت آن‌ چنانی نداشته باشید و به طبع آن اعتماد به‌ نفس شما ضعیف یا تقویت نشود، انجام دادن کارهایی است که مطابق با توانایی‌های شما نیست و این مسئله موجب می‌شود تا این شکست‌های پی‌درپی تصور منفی ما را از خود بالا ببرد و امیدی به موفقیت در کارهای بعدی برای خود نداشته باشید.

۳- به موفقیت‌هایتان پاداش دهید

اگر قرار باشد بین کار مثبت و منفی که انجام می‌دهیم هیچ تفاوتی وجود نداشته باشد و همیشه حال ما یک‌جور رقم بخورد،
پس ذهن ما تفاوت مثبت و منفی را متوجه نخواهد شد و این باعث یکنواختی و خستگی ذهن می‌شود.

در این صورت ذهن ما خیلی آمادگی کارهای جدید و انرژی مثبت را نخواهد داشت. به خودتان به خاطر اینکه توانسته‌اید از عهده کاری بربیاید، پاداش دهید تا این انرژی را اندوخته کنید و آن را برای کارهای بعدی استفاده نمایید. فراموش نکنید که برای بالا بردن اعتماد به ‌نفس مثل بازی‌های کامپیوتری که مداوم به شما پاداش می‌دهند به خود پاداش دهید.


بیشتر بخوانید: استیون هاوکینگ، دیگر حق ندارید بهانه بیاورید!


۴- بالا بردن اعتماد با تمرین کردن

تمرین راه آسان کردن مسیرهای دشوار است. در هر موردی تمرین موجب عملکرد بهتر ما می‌شود. خواه این تمرین در مورد درس و مطالعه باشد که موجب تسلط بیشتر ما می‌شود، خواه در مورد کارهای عملی باشد که بازهم موجب می‌شود سرعت عمل ما در انجام کار بالا برود.

همچنین در مورد امور ذهنی تمرین بسیار کار ساز است. برداشتن گام‌های استوار، تلقین جملات مثبت، به خود رسیدن، تشویق کردن و پاداش دادن به خود، شناخت استعدادها و موارد مشابه همه از اموری است که می‌توان از آن‌ها به ‌عنوان تکلیف تمرین استفاده نمود.

خواندن  هدف داشتن نیروی محرکی که، شما را سازنده موشک می‌کند !

۵- افکار منفی را دور نمایید

ذهن ما دریچه نگاه ما به دنیا محسوب می‌شود. هر چه این دریچه را زیباتر بسازید زندگی بهتری خواهید داشت. تصور کنید فردی به سرطان مبتلا شده با یک ذهنیت مثبت می‌تواند خود را از این بیماری نجات دهد.
در هر کاری و هر موردی چنانچه دید شما مثبت باشد می‌توانید موفقیت خود را تضمین نمایید. فراموش نکنید برای بالا بردن اعتماد به ‌نفس دنبال موارد عجیب و غریب نباشید هیچ دگمه‌ای وجود ندارد باید عمل کنید.

۶- دعوا ممنوع

شاید به نظر این تیتر بی‌ربط باشد اما برایتان توضیح خواهیم داد که این تیتر می‌تواند در بالا بردن اعتماد به ‌نفس شما تأثیرگذار باشد.
ما دو نوع هورمون داریم : آدرنالین و سروتونین

آدرنالین: زمانی که افسرده، یا غمگین هستیم بیشترین میزان تولید را دارد. هنگامی که شما با فردی دعوا می‌کنید این دعوا موجب درگیری هیجانی شما خواهد شد.
به این معنا که عصبی و پرخاشگر می‌شوید و این موجب تغییرات هورمونی و افزایش آدرنالین می‌شود. درگیر شدن ذهنی پس از دعوا زیاد است و این درگیری موجب منفی بودن ذهن و خستگی آن می‌شود و فرصتی برای شما که بتوانید به نکات مثبت فکر کنید باقی نمی‌ماند.

سروتونین: هورمون مثبتی است که هر چه میزان آن بیشتر شود انرژی مثبت و شادی در ما بیشتر خواهد بود.
حتما تجربه کرده‌اید زمانی را شاد هستید میل به انجام هر کاری دارید و کارهای شما بسیار سریع‌تر و راحت‌تر انجام می‌شوند. پس بنا به دلایلی که برای شما توضیح دادیم احتمالاً اکنون می‌توانید تصمیم بگیرید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.