استارتاپ های موفق جهانی
استارتاپ های موفق فقط خود به پیروزی نمیرسند بلکه باعث انرژی گرفتن دیگر استارتاپ ها نیز میشوند.
در پستهای قبل در مورد استارتاپ چیست؟ و انواع استارتاپ، مطالبی را گردآوری نمودیم. در ایران شاید تا چند سال گذشته، استارتاپ خیلی معنا و مفهوم امروزی را نداشت.
رفتهرفته، با مشاهده نمونههای موفق خارجی و استارتاپ های موفق جهان، شاید ما نیز به این باور رسیدیم که میتوان به وسیله استارتاپ موفق و حتی به اصطلاح عامیانه، پولدار شدن و درآمدهای میلیاردی را کسب نمود.
شاید باور مطالبی که در ادامه برای شما خواهیم نوشت کمی سخت باشد، اما واقعیت این است که تمام استارتاپ های موفق که به شما معرفی خواهیم نمود، شرکتهایی هستند که بیش از ۱۰ میلیارد دلار درآمد داشتهاند.
در مطلب قبلی در مورد انواع استارتاپ برای شما مطالبی را ارائه دادیم و جالب است بدانید که اکثر این نوع استارتاپ ها، از نوع شرکتهای خصوصی میباشند که بعدها نیز به همان صورت خصوصی باقی میمانند.
استارتاپ اوبر
از بین استارتاپ های موفق ، ارزشی که برای این نوع استارتاپ تعیین گردیده است، ۶۸ میلیارد دلار میباشد.
دو کارآفرین به نامهای تراویس کالانیک و گرت کمپ دست به ابتکار جالبی زدند. شاید تاکسی گرفتن برای بسیاری از افراد مشکل باشد.
این دو کارآفرین با فکر کردن به این مشکل، تلاش در جهت رفع آن نمودند. برنامهای برای تلفنهای هوشمند ساخته شد که تنها با زدن یک دکمه میتوانست تاکسی را بگیرد. بدون اینکه نیازی به ایستادن در کنار خیابان باشد. این حرکت را ابتدا در خیابانی از شهر خود یعنی سانفرانسیسکو آغاز نمودند.
با گسترش این نرمافزار علاقه و محبوبیت بالاتری پیدا کرد و کم کم سطح توسعه آن، از کشور بالاتر رفت و به سایر کشورها گسترش یافت. در واقع طراحی این نرمافزار هم به سود رانندههای تاکسی و هم به سود طراحان آنها تمام شد. از هر سفر، ۲۰درصد به طراحان آن تعلق داشت.
این مقدار همراه با گسترش این نرمافزار، بیشتر شد و محبوبیت و سهولت این نرمافزار برای مشتریان تاکسی و رانندگان تاکسی که از این طریق، سود بسیار بالاتری کسب مینمودند، هر روز بیشتر و بیشتر میشد.
اما مانند هر کار دیگر مشکلات خود را به همراه داشت. با پیدا شدن نرمافزارهایی که با تقلید از این نرمافزار، آنها نیز به این خدمات می پرداختند، مشکلاتی به وجود آمد و همین مسئله موجب گردید که اعتراض صنعت تاکسیرانی را به همراه داشته باشد.
با شکایتهایی که در این زمینه مطرح گردید، چند کشور فعالیت این نرم افزار را ممنوع نمودند و این شرکت با رکودی ۵۰ درصدی مواجه شد اما مؤسسان آنها در تلاش هستند تا بتوانند از این رکود بیرون بروند و مراحل قانونی را جهت رفع این ممنوعیت، پشت سر بگذرانند.
استارتاپ شیائومی
شاید در مورد محصولات چینی همه ما فقط عیوب آن را میدانیم و با شنیدن این جمله از فروشندگان و افراد عادی که “چینی است” ته دلمان خالی شود و میلی به خرید آن محصول نداشته باشیم. اما یک واقعیت وجود دارد و آن هم این است که محصولات چینی را نمیتوان همیشه بد و نامرغوب نامید.
شرکت شیائومی، تولید کننده گوشیهای هوشمند میباشد. این شرکت با تمام وجود و با تمام فناوریهایی که به کار برده است، میتواند با گوشی های محصولات اپل و گوگل رقابت نماید.
در مقالههایی که در رابطه با استارتاپ و موفق شدن در کسب و کار برای شما ارائه دادیم، در رابطه با ناامید نشدن و آنالیز رقبا صحبت نمودیم. یکی از پیشنهاداتی که ما به افرادی که قصد موفقیت در کارهای خود دارند، آنالیز رقبا بود. به این صورت که کارهای رقبا را بررسی نمایید و دلایل موفقیت آنها را ببینید.
شرکت شیائومی، به خوبی از عهده این کار برآمده است. این آنالیز موجب گردید که تلفنهای هوشمند این شرکت قابل رقابت با شرکتهای بزرگ باشد. حتی گاهی به اعتقاد برخی از کاربران میتواند بهتر از آنان نیز باشد. یکی دیگر از مواردی که خدمت شما عرض نمودیم، داشتن محصولات و یا آپشن های اضافی برای محصول خود بود.
یکی از علتهای موفقیت این شرکت و همچنین عاملی که باعث پیشبرد هر چه بیشتر این شرکت گردیده است، ارتباطی است که جهت بهروزرسانی ها به صورت هفتگی با کاربران خود برقرار مینماید.
ارزش سرمایهای که برای شرکت شیائومی در نظر گرفتهاند، ۴۶ میلیارد دلار میباشد. یکی دیگر از عواملی که موجب موفقیت این شرکت گردیده است، حضور آقای لی در این شرکت میباشد.
آقای لی درگذشته مدیرعامل کینگ سافت، بوده است. شرکت کینگ سافت، تولید کننده نرمافزار و همچنین سرمایهگذار فرشته(به زودی مقالهای در این مورد برای شما عزیزان قرار خواهیم داد) بوده است.
اما باز هم با تمام موفقیت خود، این شرکت مشکلاتی را نیز به همراه داشته است. یکی از مشکلاتی که این شرکت با آن دست به گریبان بوده است، مقدار فروشی بود که برای محصولات خود با جهانی کردن آن، در نظر گرفت و نتوانست به این مقدار فروش مورد نظر خود دست یابد.
استارتاپ ایر بی ان بی
یکی از استارتاپ های موفق خارجی دیگر شرکت ایر بی ان بی بود. این شرکت در ابتدا دو سرمایهگذار داشت و بعدها سرمایهگذار سومی نیز به آنها افزوده شد.
ایده اولیه این شرکت بر این اساس پایهگذاری گردید که با بازیابی آنلاین و به صورت الکترونیک، جهت رفاه حال افرادی که به دنبال اجاره مسکن و یا هتل می باشند، اما توان مالی کافی در این زمینه ندارند، تلاشهایی صورت گیرد.
برنامه آنها به این صورت بود که هر منزلی که حتی یک اتاق خالی دارد، میتواند این اتاق را به افرادی که به دنبال اجاره مکانی میباشند، اجاره دهد.
در ابتدا بسیاری با این ایده به مخالفت برخواستند. حتی به اعتقاد عدهای این موضوع کاملاً بی معنا خواهد بود. با وجود اینکه عده زیادی به مخالفت برخواستند اما یک نفر حاضر به سرمایهگذاری در این زمینه شد.
البته شاید دلیل اصلی او برای سرمایهگذاری در این زمینه را بتوان علاقهای را دانست که این فرد به مؤسسان آنها داشت. پس از اینکه این نرمافزار و به همراه آن وب سایت ساخته شد، کم کم محبوبیت خود را یافت ولی اعتقاد بسیاری بر این بود که امنیتی در این زمینه وجود ندارد و این امر برای رفاه عمومی میتواند خطرناک و مضر باشد.
همانند سایر استارتاپ های دیگر، این نوع از استارتاپ نیز، با مشکلاتی مواجه شد. دادستان کل نیویورک، ادعایی را مطرح نمود مبنی بر اینکه تقریباً سه چهارم مکانهای اجارهای ایر بی ان بی غیرقانونی هستند و دولت جریمهای بالغ بر ۷۵۰۰ دلار برای کسانی که تعیین نمود که مکان اجارهای را به مدت کمتر از ۳۰ روز در مجتمع ساختمانی در نیویورک تبلیغ کنند.
بعدها این استارتاپ به رزرو رستورانها و همچنین پرواز و کرایه اتومبیل تغییر یافت.
گفتنی است که استارتاپ های موفق بسیاری در دنیا وجود دارند که ما در اینجا فقط ۳ مورد را برسی کردیم.